Norgesmesterskap for ungdom og junior 2018

Torsdag 15. - søndag 18. november var 12 utøver fra klubben vår representert under NM / UM i Asker. Oppdatert 29.11.18

2018-11-19
lmolsen

Med en rutinert gruppe utøvere, der de fleste begynner å få solid mesterskapserfaring, presterte vi meget godt gjennom mesterskapet. Vi tok totalt tolv medaljer i UM, og ble 8. beste klubb. På juniorsiden tok vi fire medaljer og ble 10. beste klubb.

Sander Olai Antun deltok på 50, 100 og 200m bryst. Han satte personlig rekord på 50 og 100m, mens 200m var meget tett på pers.

Jørgen Mikkelsen Bakke deltok på 50m butterfly og presterte bra med kun tre hundredeler bak pers fra to uker siden.

Andreas Getz Bjartland deltok på 200m bryst og satte personlig rekord både første 50, første 100 og på 200m, alt i samme løp.

Jenny Dale Gjerstad deltok på 50 og 100m butterfly. Ny personlig rekord på 100m, men litt stang ut på 50m.

Henriette Dale hadde et tett løpsprogram og deltok på følgende øvelser og plassering: 400m fri (SØLV UM, sjetteplass JR), 800m fri (GULL UM, BRONSE JR), 400m individuell medley (BRONSE UM), 200m fri (fjerdeplass UM) og 1500m fri (SØLV UM, BRONSE JR). Henriette satte også tre klubbrekorder og med topp 6 plassering på alle sine øvelser ender hun som nest beste jente i UM-klassen. Totalt seks medaljer i mesterskapet.

Tobias Moen Olsen hadde også et tett løpsprogram og deltok på følgende øvelser og plassering: 800m fri (SØLV UM, BRONSE JR), 400m fri (SØLV UM), 100m butterfly (SØLV UM), 200m butterfly (GULL UM), 1500m fri (SØLV UM og JR), 400 IM (SØLV UM, fjerdeplass JR) og 200m fri (BRONSE UM). Tobias satte også tre klubbrekorder og endte som nest beste gutt i UM-klassen. Totalt ni medaljer i mesterskapet.

Både Henriette og Tobias presterte å komme på mesterskapets «Topp 20» liste for juniorer

Andreas Ramsvik svømte 400m fri, 200m butterfly og 1500m fri. Han satte personlig rekord på alle øvelser og tok BRONSE i UM-klassen på 1500m fri, samt sjetteplass JR.

Brage Straume svømte 400 (sjetteplass JR), 800 (femteplass JR) og 1500m fri (fjerdeplass JR) og satte personlig rekord på alle øvelsene. Han svømte også 100 og 200m rygg, 100m butterfly og 400 IM.

Natalie Marie Tennebekk svømte 200m butterfly og satte ny personlig rekord med nesten seks sekunder.

Silje Tvedt deltok på 100 og 200m rygg samt 400 IM. Hun satte personlig rekord på 100m rygg, og var like bak pers på 200m rygg.

Brage Straume, Sander Olai Antun, Tobias Moen Olsen og Jørgen Mikkelsen Bakke svømte også 4x100m medleystafett i JR-klassen. Laget svømte inn til 10.plass

Kristine Kleppestrand og Anna Victoria Plassen har gjennom hardt arbeid og gode prestasjoner gjort seg fortjent til en plass på klubbens medaljelag under NM. Dessverre fikk ikke dette laget delta i år pga sykdom.

Bak f.v.: Henriette Dale, Jørgen Mikkelsen Bakke, Natalie Marie Tennebekk, Brage Straume, Jenny Dale Gjerstad, Andreas Ramsvik og Silje Tvedt.
Foran f.v.: Sander Olai Antun, Andreas Getz Bjartland og Tobias Moen Olsen.

Tekst og bilder: Henning Pryde