NM jr. / UM kortbane 16.-19. november 2017

I helgen har det vært NM jr. /UM kortbane i Kristiansand. Denne gang representerte VS med 12 svømmere - 10 fra A-rekrutt og 2 fra B-gruppen. Mange gode resultater ble det i løpet av de 4 dagene stevnet ble arrangert.

2017-11-20
lmolsen

Her er gjengen som representerte Vestkantsvømmerne i helgen:
Fra venstre bak: Jenny Dale Gjerstad, Brage Straume, Tobias Moen Olsen, Sander Antun, Silje Tvedt, Henriette Dale og Andresas Ramsvik
Forran fra venstre: Aslan Bentley, Hanne Næss, Natalie Tennebekk og Eline Nygaard, samt Glenn Bjærum (var ikke tilstede da bildet ble tatt).

I tillegg var Henning Pryde og Sondre Møll med som trenere.

Dag 1:

Mange gode prestasjoner og kjempegod innsats av alle! Vi hadde flere i aksjon i dag, og det endte med flere medaljer. BRONSE til Aslan på 50m fly, SØLV til Tobias på 800m fri og BRONSE til Brage på 200m rygg!

I staffetten 4x100 m fri ble det en 4. plass i UM til guttene, der samtlige var godt under sine individuelle perser. Aslan på 1. etappe med 51,45 var raskest av samtilige ettapetider. Andreas på 3. etappe svømte 2,5 sekunder under pers. Solid svømming også for Brage og Tobias.

Det ble også en liten pers på Sander på 50 bryst.

Første dag på junior NM gav oss to klubbrekorder:

• Tobias perset på 800 m fri og forbedret sin egen klubbrekord for senior og junor fra 8.26,98 til 8.18,54.
  • Stafettjentene på 4x200 m fri, som stod for Henriette, Hanne, Natalie og Silje, svømte inn på 8.55,14 og satt dermed klubbrekord for junior. Den gamle rekorden fra 2012 var på 8.57,70.

Dag 2:

Nok en god dag i bassenget! Aslan ble NORSK MESTER(!) på 50m rygg i UM-klassen, han fulgte så opp i finalen og tok SØLV på samme øvelse i JR-klassen! BRONSE til Tobias på 400m fri, BRONSE til Hanne på 800m fri og SØLV til guttene på 4x200m fri-stafetten! (De som svømte denne stafetten var Aslan, Brage, Andreas og Tobias.)

Også Jenny svømte seg til en finaleplass på sin øvelse. Resultetat ble ny pers på 28.02 (50 m fly) og 5. plass i jr. NM for Jenny.

Dag 3:

Mange gode løp og flere nye perser! Det ble også SØLV til Aslan på 100m fri og BRONSE til Tobias på 1500m fri!

Dag 4:

Fire dager med mesterskap er over, og siste dag endte også med flere gode prestasjoner. Blant annet tar Brage BRONSE på 400m IM, og Aslan tar BRONSE på 100m rygg, SØLV på 50m fri og BRONSE på 100m IM!

I tillegg ledet Natalie 1500 m fri og Henriette på 2. plass før siste heatet. Begge jentene perset. Hanne svømte i finaleheatet og kom inn på en 4. plass (UM) med tiden 17.32.02, som førte til en ny klubbrekord for senior, junior og yngre junior. Nesten 3 sekunder bedre enn den gamle rekorden som Hanne tok for noen uker siden.

Vestkantsvømmerne ble 6 beste klubb i UM. Vi ble suverent beste ungdomsklubben i Hordaland, med mer enn dobbelt så mange poeng enn neste beste klubb i Hordaland. Det ble totalt 13 medaljer i UM. 1 gull, 4 sølv og 8 bronse. Totalt 4 utøvere tok individuelle medaljer. Klubben har aldri tidligere hatt så mange som 4 individuelle medaljevinnere i UM.